Caută
Coș (0)

Niciun produs în coș.

Cele mai bune idei de jucării și jocuri pentru copii 2-3 ani

MitzokoBlogUncategorizedCele mai bune idei de jucării și jocuri pentru copii 2-3 ani

Alegerea unor jocuri și jucării potrivite pentru copiii cu vârsta de 2-3 ani poate fi dificilă, mai ales că există rafturi întregi cu astfel de produse în magazinele specializate. Fiecare jucărie trebuie studiată înainte de a fi cumpărată – Prezintă siguranță pentru copil? Este rezistentă? Este suficient de interesantă pentru a-i stârni curiozitatea? Este adaptată vârstei copilului? Atât de multe întrebări la care un părinte trebuie să răspundă. Iar dacă ești în situația în care nu ai copii, dar trebuie să mergi la aniversarea unui copil, lucrurile se complică și mai tare. Indiferent de rolul în care te afli, informațiile de mai jos îți vor fi utile și te vor ghida în tot acest proces de alegere a unor jucării potrivite pentru copii cu vârsta de 2-3 ani. 

 

Ce este specific pentru copil la această vârstă?

Se întâmplă atât de multe lucruri în dezvoltarea unui copil de 2-3 ani încât părinților le este destul de greu să țină pasul cu toate schimbările. Apar tantrumurile, dorința de independență (pe măsură ce anxietatea de separare începe să dispară), cel mic începe să comunice mai bine prin propoziții simple, înțelege lucrurile pe care i le spui și vrea să se implice alături de tine în diverse activități, cum ar fi citit, curățenie sau chiar gătit. 

Dezvoltarea emoțională este cea mai vizibilă la această vârstă – copilul trece prin tot felul de emoții pe care nu știe încă cum să și le exprime și așa apar tantrumurile, pe care tu, în calitate de părinte, va trebui să știi să le gestionezi bine. Vei observa schimbări și la nivelul jocului. Copilul începe să accepte din ce în ce mai mult jocul în colectivitate și caută jucării care să îi provoace gândirea și imaginația. Când te obișnuiești cu aceste schimbări, apare dorința de a fi independent. Dintr-o dată, cel mic nu își mai dorește să îl îmbraci tu pentru că se descurcă și singur, își alege singur jucăriile, se va oferi chiar și să te ajute cu treburile prin casă și tare mândru se va simți. Important este să accepți fiecare schimbare, fiecare pas pe care cel mic îl face în dezvoltarea sa și să îl ghidezi în această călătorie de descoperire a noilor abilități.

 

Jucării copii 2-3 ani: Cum alegem jucăria potrivită?

Alegerea jucăriei potrivite pentru un copil de 2-3 ani poate fi uneori o treabă dificilă, mai ales dacă nu ai mai fost până acum în această situație. Indiferent dacă ești părintele primului toddler al familiei sau dacă vrei să faci cadou jucării copii de 2 ani, trebuie să fii atent în primul rând la vârsta recomandată. Nu degeaba producătorii menționează acest lucru pentru fiecare jucărie – unele jucării pot fi periculoase pentru cei mici (conțin piese mici, au în componența lor vopseluri toxice) sau pur și simplu nu sunt potrivite pentru stadiul de dezvoltare în care se află copilul. Spre exemplu, o jucărie pentru copii de 8-9 ani nu va interesantă pentru un copil de 2 ani pentru că este prea complexă, la fel cum o jucărie de nou-născuți nu va mai fi privită cu curiozitate de un copil de 3 ani. În afară de vârstă, mai sunt și alte elemente pe care trebuie să le ai în vedere în momentul în care alegi jucării pentru copii de 3 ani: siguranța, longevitatea și valoarea educațională.

 

Siguranța

Siguranța este un criteriu trecut cu vederea de multe ori în procesul de alegere a jucăriilor, însă în cazul bebelușilor și copiilor cu vârstă de 2-3 ani este vital să alege jucării care nu îi pun în pericol. Vorbeam la început de curiozitate – exact această curiozitate îi determină pe cei mici să bage tot felul de piese de jucării în gură, iar unele dintre ele sunt atât de mici încât prezintă un risc de sufocare. Toate jucăriile care au piese componente de dimensiuni mai mici trebuie folosite sub supravegherea unui adult. 

Longevitatea

Probabil ai observat deja cât de repede se plictisesc copiii de o anumită jucărie. Provocarea cea mare va fi să găsești jucării longevive, care să le mențină interesul și curiozitatea la cote maxime o perioadă cât mai lungă de timp. În această categorie intră acele jucării care pot fi folosite în mai multe moduri – cuburile de construcție sau piesele de lego, cărțile și jucăriile interactive. 

Valoarea educațională

Procesul de dezvoltare al copiilor este fascinant de privit din punct de vedere al jocului. Vei vedea cum un copil trece rapid de la jucării care dezvoltă motricitatea, la jucării care le antrenează gândirea logică, creativitatea, abilitățile sociale sau vocabularul. Interesele lor se schimbă permanent – astăzi pot fi pasionați de jocurile de construcție, iar peste câteva săptămâni, pe măsură ce evoluează și se dezvoltă, vor petrece mai mult timp jucându-se cu instrumente muzicale. Așa că, ar fi bine să alegi jucăriile potrivite în funcție de valoarea lor educațională și de interesele copilului.

 

Cadouri pentru copii de 2-3 ani utile și pentru părinți

Dacă ești invitat la aniversarea unui copil de 2 sau 3 ani și nu știi ce cadou să îi cumperi, avem noi câteva sugestii de cadouri, pentru care se vor bucura și părinții. Înainte de a te opri la primul raft cu jucării și jocuri pentru copii de 2 ani, ar trebui să te gândești la faptul că și alții vor face același lucru. Se întâmplă de multe ori la aniversări ca un copil să primească aceeași mașinuță sau același set de construcție de la doi invitați diferiți. Ca să nu te afli într-o astfel de situație, ar fi bine să te orientezi către cadouri deosebite și utile, cum ar fi un set de bavete din bumbac, cu dantelă, o salteluță de joacă sub formă de frunză de arțar, o carte interactivă, personalizată cu numele copilului, un set de veselă de calitate pentru perioada diversificării, etc. Dacă micul sărbătorit mai are și un frățior sau o surioară ce abia a venit pe lume, un gest frumos din partea ta ar fi un pachet de bun venit pentru bebeluși. Un astfel de pachet pentru bebe conține o păturică din muselină, două bavete din bumbac, o decorațiune textilă, un accesoriu și cartonașe cu fiecare lună pentru pozele aniversare. 

 

 

Idei de jucării perfecte pentru copii de 2-3 ani 

Începând cu vârsta de 2 ani, copiii încep să fie atrași de jocurile care le dezvoltă motricitatea fină, imaginația, dar și gândirea cognitivă. Dacă stai să observi un copil de 2-3 ani cum se joacă, vei vedea că încearcă să își manifeste cât mai mult independența, să găsească noi soluții la probleme și să interacționeze cu cei din jur, atât cu adulții, cât și cu copiii. 

Din categoria celor mai populare jocuri și jucării interesante în această perioadă fac parte cele de sortare și ordine, puzzle-urile, jocurile care îi stimulează din punct de vedere senzorial sau jocurile în aer liber. 

 

Jucării  educative pentru copii de 2-3 ani

Din momentul în care copilul împlinește 2 ani, poți să începi să îi introduci și jucăriile educative pentru că deja este mult mai conștient de joc și înțelege activitățile pe care trebuie să le realizeze. Dacă ești în căutarea unor jucării educative 3 ani, te poți orienta către puzzle-uri, jocuri de construcții, plastilina sau nisipul kinetic, însă ai grijă ca acestea să fie adaptate vârstei copilului. 

 

Alte exemple de jucării educative pentru copii de 2 ani sunt: cărțile și revistele educative, instrumentele muzicale (xilofon, pianină, tobe, etc.), jocurile de pescuit, set trusă medicală, set de polițist, pompier (astfel de jocuri educative 3 ani pot fi folosite și în cadrul jocurilor de rol), etc. 

 

Idei de jucării și jocuri interactive pentru copii 2-3 ani

Jocurile și jucăriile interactive stimulează dezvoltarea cognitivă a copiilor. Iată câteva exemple de jocuri interactive pentru copi dei 3 ani poți alege: bebe care plânge, animale care vorbesc, spun poezii sau se mișcă, trambulină mică, jucării care imită vorbirea, instrumente muzicale, etc. 

 

Jocurile și jucăriile interactive sunt diferite de jocurile educative pentru copii de 2 ani care îi ajută să își dezvolte anumite abilități. Jucăriile interactive implică în mod activ copilul și îl țin ocupat o perioadă bună de timp. 

 

Jucării pentru fetițe de 2-3 ani

Nu mai este un secret faptul că fetițele și băieții au interese diferite atunci când vine vorba de joc, iar acest lucru este semnalat de la depărtare în majoritatea magazinelor fizice – rafturile roz țin la distanță părinții de băieți, în timp ce rafturile pline de mașini, pistoale și mingi nu stârnesc curiozitatea în rândul fetițelor. În general, la această vârstă, fetițele încep să își imită mamele – dacă văd că mama face curat, vor lua și ele o mătură sau un mop pentru a ajuta, dacă o văd pe mama că gătește, își vor oferi ajutorul. Tot în această perioadă încep să își descopere și noi pasiuni, iar pictura, dansul și cântatul se pot număra printre ele. Ține cont de acest lucru în momentul în care alege cadouri copii 3 ani. Iată câteva exemple de jucării pentru fete foarte populare: păpuși, animale de pluș, cărucior de jucărie, bebeluș, set de bucătărie și de gătit, casă de păpuși, etc. 

 

Cu Iepurina ai făcut cunoștință? Dar cu Pisa? Sunt două animăluțe din plus ce pot constitui idei perfecte de jucării fetițe ce pot fi oferite cadou cu diferite ocazii.

 

Jucării pentru băieți de 2-3 ani

Băieții vor fi întotdeauna interesați de mașinuțe, indiferent dacă au 2 ani, 20 ani sau 40 ani. Așa că, dacă ești în căutarea unor jucării pentru băieți, știi deja către ce raion să te îndrepți – mașinuțe, mingi, seturi de construcție, unelte de grădinărit, instrumente muzicale (vei observa că majoritatea băieților au o înclinație către tobe) etc. Alegerea unor jucării băieți 3 ani nu ar trebui să fie deloc dificilă pentru că interesele lor nu se schimbă foarte mult de-a lungul timpului. Dacă fetele trec destul de repede de la animăluțe de pluș, la păpuși și la seturi de bucătărie, băieții rămân mai degrabă consecvenți – pe măsură ce cresc, vor alege mașinuțe mai mari și mai complexe din punct de vedere al acțiunilor pe care le realizează. Dacă la un an se mulțumesc cu o mașină simplă din lemn, la 3-4 ani deja se vor orienta mai mult către mașinuțele cu telecomandă sau către alte vehicule de transport (trenuri, camioane, vapoare, etc.).

 

Dacă mergi la aniversarea unui băiețel și vrei să îi oferi un cadou deosebit, sfatul nostru este să te orientezi către jucării atemporale și rezistente – Cerbis sau Motis cu siguranță își vor găsi locul în patul oricărui băiețel, alături de restul armatei de jucării din pluș, și îl vor însoți în cele mai dulci vise. 

 

Free Baby Boy Playing with Wooden Toy on Floor Stock Photo

 

 

Jucării interesante pentru copii de 2-3 ani 

Producătorii de jucării pentru copii se gândesc în permanență cum să le facă mai interesante pentru cei mici. Dacă citești acest articol din postura de părinte, atunci probabil ai observat deja cât de repede se plictisesc micuții de jucăriile pe care le au. Specialiștii în psihologie chiar recomandă să oferi jucăriile prin rotație, nu pe toate odată, tocmai pentru a-i menține interesul pentru ele cât mai mult timp. Dacă ești în căutarea unor jucării frumoase și interesante pentru cei mici, avem noi câteva sugestii pentru tine: un tunel de jucărie pentru interior, o piscină gonflabilă cu multe mingi, un coș de baschet, instrumente de colorat și desenat (există covoare pe care copilul poate desena, și care se pot șterge ulterior, astfel încât cel mic să își poată exersa cât mai mult creativitatea).

 

Jucării unice pentru copii de 2-3 ani

Majoritatea jucăriilor pe care le găsim în magazine sunt identice – intri într-un magazin, vezi o mașinuță sau o păpușă, intri în alt magazin și observi aceleași jucării. Este destul de greu să găsești câteva idei cadouri copii 2 ani care să fie unice. De cele mai multe ori, aceste jucării deosebite le vei găsi la micii producători, care nu fac produse în serie, cum este și Mitzoko. 

 

O păpușă realizată din bumbac premium, rezistentă, cum sunt cele din gama Mitzoki, reprezintă o jucărie unică, pe care orice copil ar trebui să o aibă. Mulți copii dezvoltă o obsesie pentru o jucărie din pluș, pe care o iau cu ei oriunde ar merge – la grădiniță, în vizită la cineva, în parc, în dormitor, la somn, etc., pentru că această jucărie oferă de cele mai multe ori confort și siguranță. Domnișoara Iepurica, domnul Iepuraș, Cerina, Somnorilă sau domnul Pisicescu abia așteaptă să își întâlnească noii parteneri de joacă. 

Idei de jucării SUPER ieftine pe care le poți face cu ce ai prin casă

Ai observat uneori că oricât de multe jucării ai cumpăra copilului, parcă tot o bucată de hârtie sau un pahar din plastic stârnește mai multă curiozitate? Unele jucării le avem deja în casă, fără să ne dăm seama, iar dacă urmărești activitățile de tip Montessori, vei vedea că multe dintre ele implică lucruri care se regăsesc în orice bucătărie. Cu un bol de orez, niște colorant alimentar și o linguriță poți stimula motricitatea fină și coordonarea mână-ochi a celui mic. Iată câteva exemple de jucării ieftine copii pe care le poți oferi celui mic: foi colorate de hârtie, creioane colorate, cărți de joc, cărți de colorat, pahare de plastic, bețe din lemn (le poți recicla pe cele de la înghețată, spre exemplu), etc. Este de ajuns să arunci o privire prin casă și să îți dai seama cât de multe jucării ieftine ai – ai grijă însă să le oferi copilului doar pe cele care sunt sigure pentru vârsta lui.

 

Jucării de exterior perfecte pentru copii de 2-3 ani 

În anotimpul cald, cele mai bune jucării sunt cele de exterior. Dacă locuiești la casă, ar fi bine să îi amenajezi copilului un loc de joacă – fie amenajezi în curte o zonă cu gazon, fie optezi pentru un loc de joacă cu nisip, tobogan, un cort și leagăne. Dacă ești în căutarea unui cadou copii 3 ani, te poți orienta către un vehicul fără pedale, cum ar fi o mașinuță sau o tricicletă, cu care cel mic se poate distra în parc, sau către un set de jucării pentru nisip, o poartă de fotbal gonflabilă, etc. 

 

Free Photo Of Kid Wearing Knitted Sweater Stock Photo

 

Ce jucării nu trebuie să lipsească unui copil de 2-3 ani?

Jucăriile pentru copiii cu vârsta de 2-3 ani trebuie să le stimuleze gândirea logică și creativă, motricitatea, abilitățile fizice și cele de socializare. Toate jucăriile cu care intră în contact copilul nu trebuie să fie doar distractive, ci trebuie să joace și un rol important în dezvoltarea sa, din toate punctele de vedere. Așadar, din categoria jucăriilor care nu trebuie să lipsească niciunui copil de 2-3 ani fac parte puzzle-urile, seturile de construcție, instrumentele muzicale, seturile de joc ce ilustrează anumite meserii (ideale pentru jocuri de rol), jucăriile educative și interactive, cărțile de povești, cărțile senzoriale, jucăriile de sortare și asociere, jucăriile din lemn, etc. În momentul în care alegi aceste jucării, verifică și vârsta pentru care sunt recomandate pentru că poți găsi instrumente muzicale sau puzzle-uri atât pentru copii de 2 ani, cât și pentru copii cu vârsta de 6-7 ani. 

Ce jucării să NU cumperi niciodată unui copil de 2-3 ani?

Dacă vrei să cumperi cadouri copii 2 ani, iată ce ar trebui să eviți: jucăriile ce conțin piese foarte mici care pot fi înghițite (ai grijă și la jucăriile care conțin magneți sau baterii de dimensiuni mici ce pot fi ușor descoperite), jucăriile care sunt recomandate copiilor cu o vârstă mai mare (o jucărie pentru un copil cu vârsta de 5-6 ani nu va stârni interesul în rândul copiilor de 2-3 ani), jucăriile din plastic subțire, care se poate rupe ușor și poate răni copilul, jucăriile vopsite cu substanțe toxice, etc. Este important să ții cont de toate aceste lucruri mai ales dacă vrei să oferi un cadou unui copil de 2-3 ani. Cu siguranță nu vrei să apari la aniversarea celui mic cu un cadou care prezintă un risc mare de accidentare. 

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping